PERSBERICHT Eise Eisinga rustpunt bij historische locatie Op Hatsum Een welkome aanvulling op het toeristisch aanbod Op Hatzum, een historische locatie diep geworteld in de rijke geschiedenis van Friesland, verwelkomt trots een nieuw tijdperk met de opening van het Eise Eisinga Rustpunt. Dit rustpunt, gelegen te midden van het schilderachtige landschap van Friesland, en de beroemde Nederlandse wolkammer, amateurastronoom en maker van het Eise Eisinga Planetarium hebben vele raakvlakken. Het Eise Eisinga rustpunt biedt bezoekers een gastvrije plek om te verpozen te midden van het prachtige landschap van Op Hatsum. Bij mooi weer zijn wij geopend voor koffie, gebak, kleine lunch en andere drankjes. De openingstijden variëren, bezoek onze website of Facebook-pagina voor de actuele informatie. "We zijn verheugd om het Eise Eisinga Rustpunt te introduceren bij Op Hatsum," zegt, Corné van de Erve, eigenaar van de bijzondere historische locatie. "Het is onze missie om alle boeren, burgers en buitenlui met een vorstelijke grandeur te ontvangen en ultiem gelukkig te maken." Het rustpunt is het perfecte startpunt voor een avontuur in Friesland, dit alles met een overvloed aan voordelen voor zowel avontuurlijke reizigers als lokale ontdekkingsreizigers. Geniet van gemakkelijke toegang tot uitgestrekte wandel- en fietsroutes, ontdek verborgen schatten en sfeervolle dorpen, en een warm welkom in onze horecagelegenheid waar je kunt ontspannen en genieten van lokale lekkernijen. Profiteer van deze strategische locatie, zoals parkeergelegenheid, fiets-oplaad-punt & sanitair. Bovendien is het Eise Eisinga Rustpunt gunstig gelegen bij het treinstation. Zo ligt een bezoek aan het planetarium om de hoek. In Dronrijp kunt u ook het geboortehuis en het graf van Eise Eisinga bezoeken. Voor meer informatie kunt u bellen met Corné van de Erve, telefoon 0517 – 23 1688 Lokaal Op Hatsum Hatzum 13, 9035 VK Dronrijp @mail: info@LokaalOpHatsum.nl - www.lokaalOpHatsum.nl *Over Op Hatsum:* De geschiedenis van de state Op Hatsum gaat terug tot de middeleeuwen. In de loop der eeuwen werd Hatsum bewoond door verschillende adellijke families, die het landgoed beheerden en de bijbehorende landerijen exploiteerden. Het landgoed was van groot belang voor de lokale economie en speelde een rol in politieke en sociale aangelegenheden in de regio. In de tijd van Eise Eisinga was de eigenaar van Hatsum destijds Hessel van Jongema. De state werd beschouwd als een van de prominente landgoederen in de omgeving. Waar nu het pand van Lokaal op Hatsum staat was het ‘personeelshuisje’ van de gezusters Schotanus. Als Eise Eisinga van Dronrijp naar Franeker liep ging hij hier altijd even uitrusten voor een drankje met een lekkernij daarbij.

Eise Eisinga rustpunt bij historische locatie Op Hatsum
Een welkome aanvulling op het toeristisch aanbod

Op Hatzum, een historische locatie diep geworteld in de rijke geschiedenis van Friesland, verwelkomt trots een nieuw tijdperk met de opening van het Eise Eisinga Rustpunt. Dit rustpunt, gelegen te midden van het schilderachtige landschap van Friesland, en de beroemde Nederlandse wolkammer, amateurastronoom en maker van het Eise Eisinga Planetarium hebben vele raakvlakken.

Het Eise Eisinga rustpunt biedt bezoekers een gastvrije plek om te verpozen te midden van het prachtige landschap van Op Hatsum. Bij mooi weer zijn wij geopend voor koffie, gebak, kleine lunch en andere drankjes. De openingstijden variëren, bezoek onze website of Facebook-pagina voor de actuele informatie.

“We zijn verheugd om het Eise Eisinga Rustpunt te introduceren bij Op Hatsum,” zegt, Corné van de Erve, eigenaar van de bijzondere historische locatie. “Het is onze missie om alle boeren, burgers en buitenlui met een vorstelijke grandeur te ontvangen en ultiem gelukkig te maken.”

Het rustpunt is het perfecte startpunt voor een avontuur in Friesland, dit alles met een overvloed aan voordelen voor zowel avontuurlijke reizigers als lokale ontdekkingsreizigers. Geniet van gemakkelijke toegang tot uitgestrekte wandel- en fietsroutes, ontdek verborgen schatten en sfeervolle dorpen, en een warm welkom in onze horecagelegenheid waar je kunt ontspannen en genieten van lokale lekkernijen.

Profiteer van deze strategische locatie, zoals parkeergelegenheid, fiets-oplaad-punt & sanitair. Bovendien is het Eise Eisinga Rustpunt gunstig gelegen bij het treinstation. Zo ligt een bezoek aan het planetarium om de hoek. In Dronrijp kunt u ook het geboortehuis en het graf van Eise Eisinga bezoeken.

Over Op Hatsum:

De geschiedenis van de state Op Hatsum gaat terug tot de middeleeuwen. In de loop der eeuwen werd Hatsum bewoond door verschillende adellijke families, die het landgoed beheerden en de bijbehorende landerijen exploiteerden. Het landgoed was van groot belang voor de lokale economie en speelde een rol in politieke en sociale aangelegenheden in de regio.

In de tijd van Eise Eisinga was de eigenaar van Hatsum destijds Hessel van Jongema. De state werd beschouwd als een van de prominente landgoederen in de omgeving. Waar nu het pand van Lokaal op Hatsum staat was het ‘personeelshuisje’ van de gezusters Schotanus. Als Eise Eisinga van Dronrijp naar Franeker liep ging hij hier altijd even uitrusten voor een drankje met een lekkernij daarbij.


Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.