De kers op de
taart bij de Haak om LeeuwardenDronrijp – De
ondernemer van restaurant Lokaal Op Hatsum in Dronrijp werd deze week
onaangenaam verrast. “Tijdens een
gesprek eerder deze week werd mij ‘dood leuk’… Bekijken

De kers op de taart bij de Haak om Leeuwarden

Dronrijp – De ondernemer van restaurant Lokaal Op Hatsum in Dronrijp werd deze week onaangenaam verrast.Tijdens een gesprek eerder deze week werd mij ‘dood leuk’ even vertelt dat het huidige station een andere functie krijgt. De plannen zijn zo ingrijpend dat ik het wel ‘moet’ delen.”

De treinstations in Haringen, Deinum en Franeker zullen op termijn opgeheven worden. Deze stations zullen vervangen worden door één groot station in Dronrijp  Gezien de gunstige ligging van het huidige station is gekozen voor deze locatie. “Ik weet het, je bent binnen vijf minuten in het centrum van Harlingen, Franeker of Leeuwarden.”

Met de komst van de nieuwe brug in Dronrijp, die goed aansluit op de haak van Leeuwarden, is de locatie zeer goed bereikbaar met de auto. Met de fiets is dit niet minder, een groot aantal fietsroutes lopen al langs deze locatie. Daarbij is het met ‘het pondje’ vanuit Franeker zelfs als voetganger nog goed te bereiken.

Je zou zeggen dat de huidige ondernemer er niets tegen kan hebben. “Toch wel, we hebben deze locatie als Lokaal Op Hatsum (voormalig visrestaurant) juist aangekocht voor het wijds uitzicht, ons hele concept is gebaseerd op ‘lokaal’ ondernemen. We zijn blij met onze buren maar denken dat ze minder blij zijn met de bouw van een kantoortoren, ook al zou deze maar acht etages hoog worden.”

De weilanden in de omgeving gaan dienen als parkeergelegenheid. “We hebben genoeg parkeergelegenheid op dit moment daar is niets mis mee.”

“Een markante plek in Friesland is het. Deze moeten we koesteren en mag niet ten prooi vallen aan dit, in onze ogen, absurde plan. Kom daarom allemaal aanstaande maandag van 1900 tot 2030 uur naar de bijeenkomst in restaurant Lokaal Op Hatsum om te kijken hoe we tegen de plannen kunnen stemmen!”


Reacties zijn gesloten