Carpaccio is een gerecht dat oorspronkelijk uit Italië komt en traditioneel bestaat uit dun gesneden rauw rundvlees, meestal ossenhaas, dat geserveerd wordt met een dressing van olijfolie, citroensap, zout en peper. Het wordt vaak gegarneerd met Parmezaanse kaas, rucola, kappertjes en soms truffelolie. Het gerecht werd in 1950 voor het eerst geserveerd in Harry's Bar in Venetië, door eigenaar Giuseppe Cipriani, en vernoemd naar de Venetiaanse schilder Vittore Carpaccio vanwege de rode en witte kleuren die in veel van zijn werken voorkomen. Tegenwoordig zijn er vele variaties van carpaccio beschikbaar nieuwsgierig naar onze versie, reserveer nu een tafel in de Serre via lokaalophatsum.nl lekker-ite-yn-de-Serre

Op de kaart van Brasserie De Serre van Lokaal op Hatsum staat onder andere een Carpaccio.
Carpaccio is een gerecht dat oorspronkelijk uit Italië komt en traditioneel bestaat uit dun gesneden rauw rundvlees, meestal ossenhaas, dat geserveerd wordt met een dressing van olijfolie, citroensap, zout en peper. Het wordt vaak gegarneerd met Parmezaanse kaas, rucola, kappertjes en soms truffelolie. Het gerecht werd in 1950 voor het eerst geserveerd in Harry’s Bar in Venetië, door eigenaar Giuseppe Cipriani, en vernoemd naar de Venetiaanse schilder Vittore Carpaccio vanwege de rode en witte kleuren die in veel van zijn werken voorkomen.
Tegenwoordig zijn er vele variaties van carpaccio beschikbaar nieuwsgierig naar onze versie, reserveer nu een tafel in de Serre via lokaalophatsum.nl
lekker-ite-yn-de-Serre

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.