Door de eeuwen heen hebben
mensen met elkaar gegeten, niet alleen om iets te vieren, maar juist ook als
troost. Afscheid nemen is een emotionele gebeurtenis,
zeker als het afscheid voorgoed is. Een… Bekijken

Door de eeuwen heen hebben mensen met elkaar gegeten, niet alleen om iets te vieren, maar juist ook als troost.

Afscheid nemen is een emotionele gebeurtenis, zeker als het afscheid voorgoed is. Een mooi afscheid is voor iedereen anders.

In de loop van de tijd zijn de wensen voor bijeenkomsten na een uitvaart veranderd.  Na de uitvaart wordt vaak een consumptie aangeboden. Traditioneel was dat koffie met cake. Tegenwoordig zien we meer variatie.

Met de keuze van de consumpties kan men nog iets over de overledene zeggen. Door bijvoorbeeld iets aan te bieden waar de overledene bij leven dol op was. Voorbeelden genoeg, van schaaltjes drop op de tafels tot prachtig versierde taart, van krakelingen bij de thee tot hartige hapjes bij een glas wijn of een borrel. Natuurlijk kan een kopje koffie of thee met een plakje cake ook nog steeds.


Na de afscheidsdienst is het fijn om even in alle rust bij elkaar te komen en herinneringen op te halen. Dit alles in een omgeving waar een ieder zich thuis voelt. Ook willen familieleden, vrienden en kennissen vaak nog persoonlijk hun steun aan de nabestaanden betuigen.

Wij willen al uw wensen respecteren. U kunt persoonlijk & vrijblijvend contact met ons opnemen. Telefoon 0517 – 23 1688 of per mail info@lokaalophatsum.nl


Reacties zijn gesloten