Lokaal Op Hatsum, persbericht supermarkt

PERSBERICHT
Restaurant Lokaal op Hatsum begint supermarkt
Het betreft een echte win-win situatie

Hatsum – Maanden gesloten zijn door de overheid (zonder voldoende steun) in combinatie met een gezonde ‘koopmansgeest’ heeft ons er toe besluiten: onze locatie te huur aan te bieden als supermarkt. Het idee is simpel. De lokale ondernemer kan een plaats huren om zijn producten (eten en drinken) te verkopen.  Dit alles vanaf zaterdag.

Op deze manier wordt de druk op de supermarkten minder. Gezien onze ligging (op het platteland) wordt de leefbaarheid hierdoor gestimuleerd. Ook is er sprake van een verkorte voedselketen. We werken alleen met lokale leveranciers.

Naast een oproep aan alle lokale boeren en andere ‘voedsel-leveranciers’ om een plaats te huren nog een andere oproep. We hebben gemerkt dat de eenzaamheid onder, vooral de oudere mensen groot is. Daarom zouden we vrijwilligers willen oproepen “een bakje troost’ te komen schenken net als in de bestaande supermarkten al gedaan wordt. Alle belangstellende kunnen een mailtje sturen naar supermarkt@lokaalophatsum.nl.

De ‘brede welvaart’ wordt op deze manier enorm gestimuleerd: leefbaarheid op het platteland, circulaire economie, aanpak eenzaamheid, werkgelegenheid,  gezond voedsel en meer. Een heuse win-win situatie. Het streven is om vanaf aanstaande zaterdag open te zijn. “Dat moet lukken” denkt Van de Erve. “We hebben voldoende ruimte, parkeergelegenheid, belangstelling, medewerkers en  er is heel veel mogelijk.”

 


Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.