Samen tegen Corona, wat begrijpen we niet?!

Voorafgaande aan,  tijdens en na afloop van de afgelopen persconferentie was het dringen voor de camera’s.  Alle ‘overheidsbestuurders’ vertelde: “We leven zo mee met de Horeca. ‘Ons’ gevoel wordt zo goed begrepen. Een verschrikkelijke situatie, niet langer houdbaar!”. Vertellen deze mensen wel de waarheid?

“Alleen samen krijgen we Corona onder controle”. Echter samen blijkt totaal niet samen te zijn. ‘Ons’ gevoel begrijpen is totaal niet in overeenstemming met het huidige handelen. Als gastheer ben ik natuurlijk nooit te beroerd om te kijken hoe we de ‘overheidsbestuurders’ kunnen helpen. Ik maak graag persoonlijk een afspraak met u; ‘overheidsbestuurder’. Dus heren Grapperhaus, De Jonge, Rutte en consorten we gaan het vanaf nu ècht samen doen in Nederland.

De eerste maatregel die ik zou willen afkondigen is. Vanaf nu geen salaris en onkostenvergoeding meer voor alle overheidsmedewerkers. Het spreekt voor zich dat de hypotheek gewoon afgelost moet worden, rekeningen van het energiebedrijf moeten voldaan worden, de verzekeringen lopen ook door. Deze wel betalen anders vindt royering plaatst. Voor de dagelijkse maaltijd kunt u mogelijk naar de voedselbank of aankloppen bij familie & vrienden.

‘De horeca’ vraagt perspectief, al bijna één jaar lang. Dat willen wij u dan ook niet onthouden. We weten immers hoe het niet hebben van perspectief voelt. Voor een eerlijke verdeling van de pijn minimaal zes maanden geen salaris en onkostenvergoeding. Daarna zien we wel. Ja we vragen enorm veel van ‘de overheid die ons bedrijf gesloten houdt’. Wel begrijp ik  heel goed dat het op consumeren van het totale spaargeld tegoed, al dan niet van de kinderen, in hoge mate vervelend is. U kunt altijd een beroep doen op het opgebouwde pensioen, mocht er op de een of andere manier geld nodig zijn. Een tweede hypotheek, wordt moeilijk hebben we vernomen. Samen willen wij wel kijken naar de mogelijkheden.

Een tripje naar, bijvoorbeeld een Waddeneiland, zit hier niet in de planning. Dus geen angst!  Op de ‘socials’ zal ik geen foto’s met volle stranden of parken plaatsen. Teksten zoals; “Heerlijk er even tussenuit.” “Fantastisch hier, even ontspannen.”  “Hier waren we echt even aan toe.”, kunnen verkeerd uitgelegd worden. Mogelijk een hele andere kant van social media voor de ‘overheidsbestuurders’. Het laatste dat ik wil is natuurlijk denigrerend of kwetsend gedrag vertonen.

Verder het verzoek om heren zoals Ernst Kuipers, Diederik Gommers en ‘collegae’ aan het werk te zetten en te houden. Oprechte dank dat ze ons de afgelopen tijd geïnformeerd hebben. Tijdens het functioneringsgesprek graag even aangeven dat een ‘dagelijks optreden in een talkshow’ niet tot het hun takenpakket behoort. Op dit moment zijn ze meer ‘in de pers’ dan op hun werkplek te vinden. Alle goede bedoelingen van ‘experts’ ten spijt. Gevraagd en ongevraagd advies geven werkt verwarrend. Trouwens zij vallen vanzelfsprekend ook onder dezelfde maatregelen.

We weten uit eigen ervaring dat het de mentale gezondheid ten goede komt als afspraken nagekomen worden. Daarom: Schat de horeca op waarde en zet de salarisbetaling aan de ‘overheidsbestuurders’ vandaag nog stil! Gewoon samen tegen Corona. Geen woorden maar daden.


Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.